logo
menubtn_bg Start Jojac AB Tjänster Ägarskiften JobbCoaching Projekt Kontakt
Företag sökes! Sälja företaget? Ta över ett företag? JobbCoaching
 

butterfly_small

Ta över företag

Jojac har kontakter med och erfarenheter från både blivande företagare och företag där ägaren vill hitta någon som tar över.

 

Jojacs uppdrag är inriktade mot kontaktförmedling, utveckling/utbildning och matchning så att fler företag får möjlighet att leva vidare med nya ägare.

 

De flesta blivande företagare tänker starta sitt företag utifrån sin egen idé. Några tänker bli företagare genom ett övertagande.

 

Nu finns det fler företag till salu än någonsin tidigare eftersom den stora företagargrupen 40-talister närmar sig pension.

 

Problemen för de som går i övertagartankar är oftast att de inte känner till några företag till salu utöver de som finns ute hos mäklare eller på annat sätt anonnserade.

 

Ett annat problem är att de som inte varit företagare tidigare är tveksamma på sin kunskap och därför tvekar inför att börja söka lämpliga övertagaroblekt.

 

Möjligheten för övertagaren är att den stora mängden företagare har inte gjort någon aktivitet för att hitta köpare utan väntar istället på att köpare skall dyka upp.

 

Den andra möjligheten är att företagsövertagande är ett effektivt sätt att bli företagare. Det finns en marknad och produkter att utveckla. Kostnaderna är lättare att överblicka än vid en start från noll. Framförallt kommer man igång och kan leva på sitt företag betydligt snabbare än om man startat från sin idé.

Läs mer om FlygandeStart

 

 

 

 
 

 

 

Aktuellt

 
 

© Jojac AB | Tel: 026-66 80 66 | E-post: info@jojac.se