logo
menubtn_bg Start Jojac AB Tjänster Ägarskiften JobbCoaching Projekt Kontakt
Flygande start Ägarskiftesseminarier Rapport Ägarskiften
 

butterfly_small

Flygande Start i Östersund

2005 lade försvaret ner 3 regementen i Östersund. Bland de uppsagda fanns ett antal kvalificerade försvarsanställda med intresse för att stanna kvar i Jämtland och starta eller driva egen verksamhet. För 15 av dessa startade Sten Wedin, Jojac AB och Lars Findahl, Findahl Affärsutveckling AB ett 8 månader långt utvecklingsprogram med syfte att de försvarsanställda skulle ta över befintliga företag i närregionen.

 

Bakgrunden till projektet har 2 viktiga faktorer.

  1. I Jämtland, som i övriga Sverige, är fler än 25 % av alla företagare födda på 40-talet eller tidigare. Rimligen är därför ett antal företag till salu!

  2. Ett stort antal av de försvarsanställda som var intresserade av att starta egen verksamhet saknade bärkraftiga affärsidéer. Däremot var många väl kvalificerade att driva verksamheter och hantera både människor och projekt.

Dessa 2 bakgrundsfaktorer var grunden före ett projekt där uppdraget var att utveckla de 15-tal fd försvarsanställda till småföretagare samtidigt som vi sökte efter lämpliga företag för att koppla med lämplig person.

 

Totalt hade vi kontakt med ett 20-tal företag till salu och i slutet av projektet hade vi kvar ca 10 fd försvarsanställda som fortfarande kände sig som blivande företagare.

 

I dag ca 6 månader efter projektets avslut har hälften av deltagarna tagit över företag eller är i en process av övertagande.

 

Trygghetsstiftelsen var finansiär och uppbackare av projektet.

 

Läs om Jojacs tjänst, Flygande start!

 

 

 
 

 

 

Aktuellt

 
 

© Jojac AB | Tel: 026-66 80 66 | E-post: info@jojac.se